5 tipů na krásný advent v Rakousku

21. 12. 2017

Hledáte inspiraci na adventní putování v rakouských Alpách? Podívejte se na 5 tipů, kam můžete vyrazit s přáteli nebo rodinou za vánoční atmosférou.

1. TIP – Advent na Wolfgangsee

1 jezero a hned 3 adventy. Navštivte během víkendu adventní trhy v obcích St. Gilgen, St. Wolfgang a Strobl. Kromě adventní atmosféry si můžete užít jízdu parní lokomotivou, lodí nebo se svézt lanovkou k nejvýše položenému adventnímu trhu v Salcbursku.

Podívejte se na videoTIP Advent na Wolfgangsee. 

2. TIP – Advent ve Schladmingu

Schladming není jen o skvělém lyžování. Můžete třeba obdivovat ledovou jeskyni nebo se projít po visuté lávce na ledovci Dachstein. Určitě se také svezte skrz zasněžené lesy a louky na saních tažených koňmi. A večer si dejte svařák na adventním trhu v obci Schladming.

Podívejte se na videoTIP Advent ve Schladmingu.

3. TIP – Krampuslauf ve Schladmingu

Nevěříte na čerty? Zajeďte si do Schladmingu a věřit začnete. Každý rok se sem totiž sjede téměř 800 čertů a návštěvníkům předvádějí svoji největší pekelnost.

Podívejte se na videoTIP Krampuslauf ve Schladmingu. 

4. TIP – Tradiční Krampuslauf v Bad Mitterndorfu

Vyhledáváte spíše tradice a chcete zažít průvod čertů tak, jako tomu bylo kdysi? V Bad Mitterndorfu tuto tradici stále uchovávají a to včetně divadelní hry s původními texty, které jsou staré přes 100 let.

Podívejte se na videoTIP Krampuslauf v Bad Mitterndorfu. 

5. TIP – Advent v kouzelné vesničce Pürgg

Chcete začít netradiční adventní trh? Obyvatelé vesničky Pürgg vás pozvou až k nim domů. Každý rok na 2 adventní víkendy vyklidí totiž své stodoly, kůlny či garáže a vystaví v nich své výrobky, které vyrábějí po celý rok. Procházka v úzkých uličkách malebné vesničky Pürgg je jedinečným zážitkem a když do toho začnou ještě i muzikanti hrát, cítíte se jako ve vánoční pohádce.

Podívejte se na videoTIP Advent v kouzelné vesničce Pürgg. 

Krásné a zasněžené Vánoce vám přejí
Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat