Achensee - největší jezero v Tyrolsku (videoTIP)

30. 8. 2018

V našem novém videoTIPu přijměte pozvání k jezeru Achensee, které je největším přírodním jezerem Tyrolska.

Mnoho lidí, kteří cestují za letní nebo zimní dovolenou do Tyrolska, zná Zillertalské údolí. Podstatně méně už jich ale ví, že ze stejného místa, kde z dálnice sjíždějí do Zillertalu, mohou za pár minut dojet rovněž k Achensee, největšímu přírodnímu jezeru v Tyrolsku. 

Parní lokomotivou až k jezeru a dále lodí

Z města Jehnbach v údolí řeky Inn vás k jezeru Achensee doveze nostalgická parní lokomotiva, která coby jedna z nestarších ozubnicových drah svého druhu v Evropě vozí své cestující již od roku 1889. Na své 7 km dlouhé cestě zvládne tato nádherná parní dáma převýšení 440 m.

Na každý vlakový přípoj navazuje loď, která vás vezme na dvě hodiny trvající plavební okruh, nebo se můžete díky ní jen přiblížit do obcí rozsetých podél jezera.

Více informací o vláčku a lodní dopravě na Achensee

2 lanovky – dva různé výhledy na jezero Achensee

Chcete-li mít jezero jako na dlani a prohlédnout si jej hezky z výšky, tak jsou vám k dispozici rovnou 2 lanovky.

Karwendel Bergbahn, která je typická svými 5 kabinkami zavěšenými těsně za sebou, vás vyveze z obce Pertisau am Achensee do výšky 1 500 m n. m. Dle vaší nálady a fyzických možností můžete z vrcholu vyrazit hned na několik výletů různých zájmových typů i stupňů náročnosti.

Na druhé straně z obce Maurach se můžete vyvézt kabinovou lanovkou Rofanseibahn pod horu Rofanspitze, která měří 2 259 m.

V závislosti na počasí si od obou horních stanic lanovek můžete užít také tandemový let na paraglidingu.

Zarezervujte si ubytování online u jezera Achensee.

Ušetřete s kartou Achensee Erlebniscard

Kdo by nechtěl během dovolené i něco ušetřit. :) Na Achensee to vědí a tak si každý host, který se rozhodne strávit dovolenou u jezera v letním období, může zakoupit Achensee Erlebniscard, v níž má kromě lanovek a vláčku zahrnutou například i návštěvu muzea Swarovski zdarma. A skvělé na tom je, že každou ze zahrnutých atrakcí můžete navštívit nejen jednou, ale kolikrát budete chtít.

Achensee vlak
Achensee lod
Achensee vlak
Achensee lanovka
Achensee lanovka
Achensee kitesurf

Zima na Achensee

Abychom vás neuvedli v omyl, jezero Achensee není pouze o letních aktivitách. V obci Achenkirch čeká na milovníky zimních sportů příjemné lyžařské středisko Christlum – Achenkirch, které nabízí 27 km upravovaných sjezdovek.

Věříme, že kdo doposud jezero Achensee neznal a vydá se právě sem na dovolenou, nebude určitě litovat.

Přejeme vám krásnou dovolenou v Tyrolsku.

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat