Lyžování v rakouských Alpách, zn. Levně

23. 3. 2017

Lidé se nás často ptají, zda bychom jim mohli doporučit nějaké lyžování v Rakousku a to nejlépe nějaké levné. Jenže, co je to levné? Aspoň se o to tedy pokusíme a v dnešním blogu vám tak přinášíme tipy na lyžařská střediska, ve kterých se dá lyžovat za podobné peníze jako v Čechách.

Co bylo přesně kritériem našeho výběru?

Vybrali jsme 3 česká střediska, která nabízejí nejvíce kilometrů sjezdovek a cenu jejich jednodenního skipasu (v hlavní sezoně) jsme porovnali s cenami lyžařských středisek v rakouských Alpách.

3 největší lyžařská střediska v ČR

Prvenství si zaslouží lyžařské středisko známé jako český Aspen. Kdo neví, tak tímto názvem livestylové magazíny označují Špindlerův Mlýn, který za cenu cca 33€/den nabízí lyžařům 24,3 km sjezdovek.

Druhým největším střediskem je Klínovec. Za cenu 25€/den zde můžete lyžovat na 18,2 km sjezdovek.

Třetím střediskem, ve kterém se můžete svést na jednom z největších množství kilometrů sjezdovek, je Černá Hora, pod kterou se nachází lázeňské městečko Jánské Lázně. Za 28€/den vám středisko nabízí 15km sjezdovek.

Toto je tedy výčet trojice největších středisek v České republice. A teď se pojďme podívat k našim sousedům do rakouských Alp.

Levné lyžování v Rakouských Alpách

Nejlevnější lyžování v Alpách

Do výběru nejlevnějšího lyžování v Alpách jsme zařadili lyžařská střediska, která s cenou skipasu v hlavní sezoně nepřesáhnou částku 33€/den.

Dolní Rakousko

Unterberg – Pernitz (29,5€/den; 16 km sjezdovek)

Gemeindealpe – Mitterbach am Erlaufsee (33,5€/den; 15,5 km sjezdovek)

Korutany

Weinebene – Frantschach-Sankt Gertraud (28€/den; 22 km sjezdovek)

Petzen – Feistritz ob Bleiburg (28€/den; 15,9 km sjezdovek)

Hochrindl – Sirnitz (31€/den; 20,6 km sjezdovek)

Koralpe (32€/den; 24 km sjezdovek)

Klippitztörl (33€/den; 28km sjezdovek)

Arnoldstein – Dreiländereck (33,5€/den; 17 km sjezdovek) 

Tyrolsko

Glungezer – Tulfes (29€/den; 23 km sjezdovek)

Zahmer Kaiser – Walchsee (30€/den; 15 km sjezdovek)

Vorarlbersko

Alberschwende – Brüggelekopf/Dresslerberg/Tannerberg (28,5€/den; 18 km sjezdovek)

Niedere – Andelsbuch/Bezau (31,4€/den; 15 km sjezdovek)

Bödele – Schwarzenberg (32,1€/den; 18,5 km sjezdovek)

Muttereralmpark – Mutters/Götzens (33€/den; 16 km sjezdovek)

 

Z výše uvedeného seznamu lyžařských středisek je zjevné, že levné lyžování se nachází i v Rakousku a častokrát zde nabízí za menší peníze i více kilometrů sjezdovek, než některá střediska v České republice.

Pokud vás zajímají ceny a počty kilometrů sjezdovek i u jiných lyžařských středisek v Rakousku, podívejte na naše stránky www.dovolenavalpach.com. Střediska si zde můžete srovnat podle ceny skipasu, počtu kilometrů sjezdovek nebo třeba podle názvů abecedně.

Tak to by bylo. Doufáme, že naše srovnání cen a výčet levnějších středisek vám bude alespoň trochu nápomocný v rozhodování, kam vyrazit na lyže a ať už se rozhodnete pro kterékoliv středisko, přejeme vám krásné počasí bez mráčků.

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat