Rozhledna Tressenstein (videoTIP)

4. 11. 2016

Tressenstein je horská vyvýšenina vystupující nad městečko Bad Aussee, která byla a je velmi oblíbeným výletním cílem. Toto místo, ze kterého je krásný výhled na jezera Altaussee a Grundlsee, si kdysi oblíbila i císařovna Sisi.

Příjezd

Výchozím bodem našeho dnešního výletu je restaurace Trisselwand, ke které se dostanete autem po silnici od Grundlsee (viz mapa). Auto je zde možné nechat na placeném parkovišti, rozhodně si tedy nezapomeňte s sebou vzít nějaké drobné na uhrazení parkovacího poplatku.

Pokud si někdo chce udělat celodenní výlet, tak na tuto trasu může vyrazit pěšky již od jezera Altaussee nebo jezera Grundlsee, popřípadě také z městečka Bad Aussee.

Vzhůru na vyhlídku nad Bad Aussee

Od parkoviště se vydejte po asfaltové silnici směrem k rodinným domům, restauraci Trisselwand budete mít tedy za zády. Kousek za posledním domem dorazíte ke značené cestě vedoucí na Tressenstein. Tady odbočíte z původní cesty do lesa na úzkou stezku a odtud již budete jen stoupat lesem nahoru.

Cesta od parkoviště na vrcholek hory zabere přibližně 1 hodinu.

Jakmile dorazíte na vrchol hory Tressenstein, projděte okolo rozhledny. Žádný strach, za chvilku se k ní vrátíme :) Běžte směrem k vysílači, za kterým budete pokračovat dál po vyšlapané pěšině. Za chviličku již uvidíte vyhlídkovou plošinu, která je umístěna nad městečkem Bad Aussee.

Rozhledna-Tressenstein
Rozhledna-Tressenstein
Rozhledna-Tressenstein
Rozhledna-Tressenstein

Rozhledna Tressenstein

Až si dostatečně užijete výhledů, vraťte se stejnou cestou zpět k rozhledně a hurá do schodů :) Z rozhledny je krásný výhled na jezero Altaussee s přilehlou horou Loser. V pozadí uvidíte také ledovec Dachstein. Z druhé strany rozhledny se vám otevře výhled na jezero Grundlsee.

Pro návrat zpět na parkoviště jsme namísto lesní pěšiny využili širší cesty, protože pro nás byla lépe schůdná. Záleží jen na vás, kterou z těchto dvou cest si vyberete vy.

Přejeme vám dobrý rozhled a krásné zážitky na vaší dovolené :)

Václav a Vevi

Autor článku: Václav a Vevi

Mohlo by Vás zajímat