Soutěska Vorderkaserklamm (videoTIP)

15. 9. 2016

Alpy, to nejsou jen úžasná údolí a impozantní vrcholy. Alpská příroda nabízí také krásné soutěsky. Ideální čas k jejich návštěvě je, pokud zrovna počasí nepřeje krásným horským výhledům anebo třeba naopak je na horskou túru prostě příliš vedro. Dnes vás do jedné takové soutěsky vezmeme a na závěr přidáme ještě další dva tipy na podobná místa, která stojí určitě během vaší dovolené za návštěvu. 

Příjezd

Soutěska Vorderkaserklamm se nachází mezi obcemi St. Martin a Weissbach. Pokud pojedete ze směru od Weissbachu na St. Martin, tak z hlavní silnice odbočte vlevo. Pojedete podél řeky, vedle které jsou připravená místa na grilování a upravený tok vody tak, abyste se mohli během teplých letních dnů pohodlně vykoupat.

Po 2,5 km dorazíte k restauraci jménem Vorderkaser. Odtud již budete muset jít po svých, takže zde nechte auto. Parkování je zdarma.

Soutěska Vorderkaserklamm

Soutěska byla veřejnosti zpřístupněna v roce 1882. Délka soutěsky je 400 m a hloubka 80 m. Nejširší místo měří 6 m a naopak nejužší pouhých 80 cm. Čeká vás na 51 lávek a 35 schodišť o celkovém počtu 373 schodů.

TIP: Pokud během vaší dovolené využíváte Zell am See - Kaprun card, máte vstup zdarma. Vstupenku vám na pokladně vydají po předložení zmíněné letní karty.

POZOR: Vezměte si na výlet nepromokavé oblečení nebo pláštěnky. V soutěsce vás čeká vodní sprcha. :)

Více informací o soutěsce.

Nakonec - císařský trhanec

Po návratu ze soutěsky se určitě nezapomeňte zastavit v restauraci Vorderkaser. Pravidelně na svých cestách testujeme císařský trhanec. A zdejšímu „Kaiserschmarren“ dáváme jedničku s hvězdičkou. :)

Soutěska Alpy Vorderkaserklamm
Soutěska Alpy Vorderkaserklamm
Soutěska Alpy Vorderkaserklamm
Soutěska Alpy Vorderkaserklamm
Soutěska Alpy Vorderkaserklamm

Další tipy, kam v okolí za krásami přírody

Jeskyně Lamprechtshöhle

Jeskyně Lampreschtschöhle se svojí celkovou délkou 51 km, patří k největším jeskynním systémům v Evropě.

Rokle Seisenbergklamm

Tuto přírodní atrakce můžete navštívit díky dřevorubcům, kteří v roce 1883 postavili v rokli dřevěnou cestu dlouhou 600 m, aby jim umožnila snadnější pohyb v nedostupné krajině. Více informací o rokli Seisenbergklamm. 

Tipy na další výlety a možnost ubytování najdete zde.

Přejeme vám krásné výlety :)

Václav a Vevi

Autor článku: Václav a Vevi

Mohlo by Vás zajímat