Velikonoční lyžování v Alpách

6. 4. 2017

Zima za sebou pomalu zavírá vrátka a za chvíli tu budou Velikonoce - a s nimi 4 dny volna. Pro ty, kteří ještě plánují jet na lyže, máme pár tipů na místa, která i v jarních měsících mohou nabídnout jistotu sněhu. Pojďte s námi objevovat tyrolské ledovce.

Velikonoční lyžování v Alpách

Velikonoce nemají pevné datum jako například narozeniny. :) Vždy ale připadají na první neděli po cyklicky zjištěném úplňku, připadajícím na 21. březen nebo na nejbližší následující dny. A tak často dochází k tomu, že se Velikonoce posunou do druhé poloviny dubna.
Ti, které to zaujalo, a chtějí vědět, jak lze datum Velikonoc vypočítat, najdou další informace na wikipedii.

Datum Velikonoc pro nadcházející roky (Velikonoční neděle)

  • 1. duben 2018
  • 21. duben 2019
  • 12. duben 2020
  • 4. duben 2021
  • 17. duben 2022
  • 9. duben 2023

Ale zpátky k tématu. :) Jestli tedy chcete ještě o velikonočních svátcích vyrazit na lyže, tak 99% správnou volbou budou ledovce. A když ledovce, tak v Tyrolsku.

Tyrolsko totiž nabízí hned 5 ledovců, které určitě bude znát každý milovník zimních sportů.

Lyžování na ledovci v Tyrolsku

Hintertux Gletscher

Na jednom z nejznámějších ledovců ležících v Zillertalských Alpách si budete moct užívat 60 km sjezdovek. Lyžuje se zde ve 1 500 - 3 250 m n. m.
Podívejte se na nabídku ubytování na ledovci Hintertux.

Stubai Gletscher

Pouhých 30 km od Innsbrucku se v nadmořské výšce 1 750 - 3 210 m n. m. nachází ledovec Stubai, který nabízí zimním sportovcům 43 km sjezdovek.
Podívejte se na nabídku ubytování na ledovci Stubai.

Kaunertal Gletscher

Na pomezí Itálie a Rakouska vás málo známý ledovec Kaunertal možná naláká na lyžování bez front. Svézt se můžete na 20 km sjezdovek v nadmořské výšce 2 180 - 3 108 m.
Podívejte se na nabídku ubytování na ledovci Kaunertal.

Sölden Gletscher

Netřeba představovat. Tomuto ledovci v Ötztalském údolí udělal velkou reklamu film James Bond 007 – Spectre, konkrétně scéna odehrávající se v restauraci „ice Q“ a jejím okolí. V oblíbeném lyžařském středisku můžete lyžovat v nadmořské výšce 1 350 - 3 250 m.
Podívejte se na nabídku ubytování na ledovci Sölden.

Pitztal Gletscher

Tento nejvýše položený ledovec nabízí 21 km sjezdovek a nutno zmínit, že díky své menší rozloze působí velmi útulně. Lyžuje se ve výšce 2 685 - 3 440 m n. m.
Podívejte se na nabídku ubytování na ledovci Pitztal.

Tak a teď už vzhůru na lyže za jarním sluníčkem!

Krásné lyžování i jarní slunění vám přejí

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat