Advent ve Schladmingu (videoTIP)

14. 12. 2017

Pojeďte si s námi užít adventní Schladming – Dachstein. V dnešním videoTIPu vám ukážeme, že je skvělým zimním místem i pro nelyžaře.

Region Schladming – Dachstein patří, díky více než 120 km sjezdovek, mezi největší lyžařské regiony Rakouska. Když jedete na lyže, denní program je jasný. Pokud ale patříte mezi ty, kteří chtějí v zimním období poznat i jiné aktivity, tak vám v dnešním blogu přinášíme pár tipů, jak si takový den v regionu Schladming – Dachstein užít. 

Jízda na saních tažených koňmi

Ať už jste velcí milovníci koní nebo vás tato ušlechtilá zvířata prostě jen fascinují, neměli byste během návštěvy regionu Schladming – Dachstein určitě vynechat jízdu na saních tažených koňmi.

My jsme se svezli v obci Ramsau am Dachstein u pana Hanse Stockera, který se spolu s rodinou stará ve svých stájích celkem o 60 koní. Milují svou práci a kraj, ve kterém jejich rodina již po generace žije a předává si již tradičně řemeslo z otce na syna.

V období, ve kterém jsme tam byli, nebyl zatím dostatek sněhu, ale aspoň na chvíli jsme měli štěstí sjet z cesty a poslouchat ten krásný zvuk, kdy saně sviští po sněhu.

Více informací s možností rezervace projížďky na saních najdete na oficiálních stránkách www.zechmannhof.at

Ledovcová jeskyně a visutá lávka

Do regionu Schladming – Dachstein patří i ledovec Dachstein. Tento ledovec je oblíbeným místem především v letním období, znají ho ale také zimní běžkaři, kteří si tu rádi užívají upravovaných běžkařských tras. Na ledovci jsou i sjezdovky, ale je jich jen pár kilometrů.

Pro ty, kteří nelyžují, ale chtějí se na ledovec v zimním období podívat, máme dobrou zprávu. Jde to. ?

Nejprve autem projedete mýtnou bránou a budete stoupat po tzv. Alpenstrasse až dojedete na parkoviště ke spodní stanici lanovky. V zimním období jsou někdy potřeba řetězy.

POZOR: Nezapomeňte si lístek od mýtné brány vzít z auta s sebou nahoru. Pokud si na pokladně koupíte lístek na lanovku, máte mýtnou bránu již zdarma. Jen je potřeba si v horní stanici lanovky lístek, který vám vyjel dole u mýtné brány, označit …

Od horní stanice lanovky se vydáte kousek po svahu dolů. Budete potřebovat zimní obuv.

Sejdete k ceduli, která vás nasměřuje na visutou lávku. Přejdete po ní a na jejím konci vás bude čekat vstup do ledovcové jeskyně. Uvnitř jeskyně je výstava ledových soch. S hudbou a barevným doprovodem jsou tato díla velmi působivá. Jeden by nevěřil, jak moc jsou lidé šikovní.

Více informací o ledovci Dachstein: http://www.dachsteingletscher.at/

Adventní večer ve Schladmingu

Dnešní den ukončíme vánoční atmosférou. V obci Schladming se v předvánočních víkendech od 16:00 otevírá vánoční trh. Díky své velikosti se na tomto adventním trhu budete cítit, jako byste snad byli jedním z místních.

U otevřených ohňů postávají skupinky lidí, nad horkým svařákem si povídají, jaký měli den a co plánují dělat o víkendu.

Tip na závěr – kupte si u některého ze stánků ozdobu na vánoční stromek, ať máte hezkou vzpomínku na den, který jste prožili v regionu Schladming – Dachstein.

Pohádkový advent vám přeje

Václav & Vevi

Podívejte se na další videoTIPy z adventu v Rakousku

Krampuslauf ve Schladmingu

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat