Výlet ke kříži z hory Wildspitze (videoTIP)

1. 7. 2021

Chtěli byste se dotknout kříže z Wildspitze, druhé nejvyšší hory Rakouska, ale nemáte dostatečné zkušenosti s vysokohorskou turistikou? Nevadí. Pojďte s námi na výlet za obec Vent, kde se vám vaše přání vyplní.

Přestože se v dnešním videoTIPu na výlet budete moct spolu s námi dotknout kříže z Wildspitze, druhé nejvyšší hory Rakouska, čeká vás nenáročný výlet v okolí obce Vent v Ötztálských Alpách.

Tato trasa vám zabere i se zastávkou na něco dobrého v restauraci Gasthaus Rofenhof cca 2 hodiny času.

 

 

Z obce Vent se vydejte po levém břehu řeky Rofenache po asfaltové silnici (strana břehu se určuje po proudu ;) ). Po cca 40 minutách chůze dojdete do malé, ale opravdu malé, obce Rofen. Budete míjet nenápadnou nákladní lanovku, která slouží k zásobování horské chaty Breslauer Hütte.

V Rofenu je restaurace Gasthaus Rofenhof. Můžete si zde dát něco na zub a také si s sebou koupit domácí sýry nebo špek.

Od restaurace se vydejte k řece, až narazíte na lanový most Hängebrücke in Rofen. Je to jen 5 minut od restaurace. Přejděte ho a za ním pokračujte vlevo dál po pravém břehu řeky.

Pozor, na této straně budete přecházet pastviny, kde se často pasou koně. V důsledku toho, že mnoho turistů je nezodpovědných a nedodržují zákaz krmení pasoucích se zvířat, bývají koně zvědaví, co nesete ve svém batohu a mohou na vás dotírat. Bohužel nezodpovědnost turistů v rakouských Alpách vede během roku k nežádoucím situacím, při kterých volně pasoucím zvířatům dochází trpělivost. Abyste takovým situacím předcházeli, doporučujeme si přečíst náš článek „Pastvina není atrakce ani ZOO“

Ale zpátky na cestu. Od lanového mostu dojdete během 15 minut ke kříži z hory Wildspitze. U kříže je „dalekohled“, který je nasměrovaný právě na vrchol Wildspitze, na kterém je dnes již kříž nový.

Od kříže pokračujte dál směrem k obci Vent, do které dojdete během 30 minut.

Tuto krásnou trasu jsme šli i v zimě na sněžnicích. Lyžařské středisko Vent je úžasným, a především klidným místem také pro zimní dovolenou.

Přejeme vám, aby na vašich cestách nejen po Alpách, bylo pěkné počasí a hezké výhledy.

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Další tipy na výlet v okolí

Wildes Mannle v Ötztálských Alpách (videoTIP)

Pojďte s námi na vrchol Wildes Mannle (3 019 m n. m.) v Ötztálských Alpách. Není to výlet úplně pro každého, ale ve srovnání s ostatními třítisícovkami je cesta k vrcholu docela dobře přístupná. Odměnou za výstup je nádherný výhled na Wildspitze, druhou n

Chci vědět víc

Na sněžnicích za obec Vent v Ötztalu

Pojďte s námi na nenáročnou procházku na sněžnicích za obec Vent na konci Ötztálského údolí.

Chci vědět víc