Gerlos Alpenstrasse (videoTIP)

5. 7. 2018

Pokud jste na dovolené v Kitzbuhelských Alpách nebo v regionu Zell am See - Kaprun a už se chystáte na cestu domů, nespěchejte. Prodlužte si pobyt v horách ještě o chviličku a svezte se po Gerlos Alpenstrasse okolo Krimmelských vodopádů přes Gerlospass do Zillertalského údolí.

Není to sice alpská silnice tak známá jako Grossglocknerstrasse, ale příjezd po ní do Zillertalských Alp vás určitě nadchne.

Podívejte se na náš videoTIP, ve kterém jsme se vydali po neplaceném úseku z obce Wald im Pinzgau (asi 6 km před obcí Krimml).


Tato neplacená silnice byla postavena na původní historické cestě, která spojovala Tyrolsko a Salcbursko již v 17. století.
Čeká vás 20% stoupání a mimo to také nadšení motorkáři a cyklisté. Pozor – silnice není tak hladká jako Grossglocknerstrasse a v úzkých místech se občas musíte vyhnout autům jedoucím proti vám a taky dávat pozor na rozjeté cyklisty.

TIP: Kdo nehledá úplně toto dobrodružství, může se vydat po nové, placené silnici z roku 1962.

Ceník i více informací o placené Gerlos Alpenstrasse. 

Na začátku cesty (placené) projedete okolo Krimmelských vodopádů a pak budete stoupat. Cestou jsou místa pro zastávky, odkud je krásný výhled na Vysoké Taury a Krimmelské vodopády.

Projedete obcí Gerlos, která je známá díky lyžařské oblasti Zillertall Arena. Odtud vás už čeká klesání, až do obce Zell am Ziller. Během cesty můžete dosyta obdivovat krásný výhled do Zillertalského údolí.

Až dorazíte do Zell am Ziller, už je na vašem rozhodnutí, zda si dojedete třeba ještě na něco dobrého do nedaleké obce Mayrhofen nebo se už po rychlostní silnici vydáte ven z Zillertalského údolí k dálnici směrem domů.

Věříme, že tato zajížďka po Gerlos Alpenstrasse vám příjemně prodlouží vaši alpskou dovolenou.

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat