Salzburg Card – tip jak ušetřit (videoTIP)

14. 6. 2018

Chystáte se do Salzburgu? Máme pro vás tip, jak během návštěvy tohoto krásného města ušetřit. Se Salzburg Card budete mít vstupy do všech nejznámějších pamětihodností zdarma.

V minulém článku na našem blogu jsme vám představili místa, která zvládnete v Salzburgu navštívit během jednoho dne. Byla by ale velká škoda takové výjimečnému městu, ve kterém se narodil i Wolfgang Amadeus Mozart,  věnovat pouze jeden den.

Pokud budete mít možnost zůstat ve městě déle, doporučujeme pobyt alespoň na 3 dny.

A k tomu, abyste během své návštěvy ušetřili nemalé peníze, si určitě pořiďte výhodnou kartu Salzburg Card.

Podívejte se na náš videoTIP a nechte se inspirovat místy, na která můžete mít díky kartě Salzburg Card vstup zdarma.

 

Kartu Salzburg Card si můžete koupit na jeden, dva nebo tři dny. Dá se objednat přes internet ještě před vaším příjezdem nebo ji můžete zakoupit přímo v místě vašeho ubytování případně v informačním centru.

Podívejte se na seznam všech míst, která můžete se Salzburg Card navštívit.

Jak si užít 3 dny se Salzburg Card

My jsme si kartu pořídili na 3 dny, abychom ji odzkoušeli a připravili pro vás inspiraci, jak ji během vašeho pobytu plně využít.

1. den / Poznejte město

Začněte vyhlídkou z hory Mönchberg, kam se vyvezete výtahem. Až si dostatečně užijete výhledu na město, sjeďte výtahem zpět dolů. Vydejte se přes Obilnou uličku (Getreidegasse) k rodnému domu Mozarta. Pak pokračujte dál ke hřbitovu Sv. Petra, v rámci kterého je možné navštívit působivé skalní katakomby.

Hned vedle můžete využít lanové dráhy a vyvézt se na pevnost Hohensalzburg.

Odpoledne se svezte lodí po řece Salzach a užijte si město z její paluby. Doporučujeme si předem zajistit rezervaci přes internet, ať máte jistotu, že vám místa na lodi nevyprodají.

2. den / Odpočiňte si v zahradách Hellbrunn a ochutnejte pivo Stiegl

Druhý den se vydejte za město do zámku Hellbrunn. Kromě nádherného parku, ve kterém si s rodinou či přáteli můžete třeba udělat piknik, určitě nezapomeňte navštívit zdejší magické fontány.

Váš vůz klidně ponechte v místě vašeho ubytování. Do Hellbrunnu se můžete pohodlně svézt místní dopravou, kterou máte v ceně karty již zdarma.

Odpoledne se zajeďte podívat do Stiegl-Brauwelt, největšího soukromého pivovaru v Rakousku. 

3. den / Výlet do hor nebo skanzen?

Na poslední den se budete muset rozhodnout, zda se vydáte za turistikou na horu Untersberg nebo si raději užijete celý den v nádherném skanzenu.

Jedno je jisté, bude to těžké rozhodování. :)

Během jednoho dne se určitě dají stihnout i obě tyto atrakce, ale váš den pak bude zbytečně uhnaný.

 

Záměrně jsme vynechali muzea. Ta by se nám totiž do našeho 3denního programu již nevešla. Ale samozřejmě, pokud jste do Salzburgu přijeli navštívit muzea a výstavy, určitě se mrkněte na seznam všech míst, které můžete se Salzburg Card zdarma navštívit.

Přejeme vám krásné chvíle při návštěvě krásného města Salzburg. :)

Václav & Vevi

Autor článku: Václav & Vevi

Mohlo by Vás zajímat